Ik heb zojuist de laatste hand gelegd aan de vertaling van Ritsos ‘Erotica’ welke in mijn nieuwe bundel ingesloten zal zitten.
Ook schreef ik het gedicht ‘Sjek’ over H.H. ter Balkt, maar voorlopig deel ik even geen gedichten meer, ik wil nu eerst door de volgende fase heen, de revisie.
Ik werk nu aan The Stoss - mijn Neue Mierlose Welle formatie. Dat gaat het volgende album worden waar ik mee kom. Dat album wordt voornamelijk duitstalig met ook enkele Nederlandse tracks.
Vandaag eerst maar eens verder aan Mein nam ist Hase (meine eier sind aus kase).
Ton was gister hier en die kende dat hele liedje niet. Mijn naam is haas, mijn ballen zijn van kaas. (mijn ballen zijn van blik, rikketikketik) Is dat een specifiek Brabants nummer? Het leek me wel geschikt voor een Duitse transfiguratie, hoewel Jurgen het ongetwijfeld weer te kluchtig gaat vinden.
Misschien kan ik in de videoclip iets met die hazen van Lynch doen.
De uitdrukking "Mijn naam is haas" betekent "ik weet van niets" en vindt zijn oorsprong in een gebeurtenis uit 1855. De Duitse rechtenstudent Victor von Hase leende zijn legitimatiebewijs aan een medestudent die rond 1855 een medestudent het land helpt uit te vluchten, nadat deze tijdens een duel iemand heeft gedood. Toen Von Hase hierover werd ondervraagd, antwoordde hij: "Mein Name ist Hase, ich weiß von nichts."
Dat men zo hersenloos was de traditie van het duel gewoon af te schaffen heeft de literatuur bepaald geen goed gedaan. Schrijvers van futloze gevalletjes konden vroeger nooit lang de troon bezet houden. Dan stond daar al snel de woesteling met de degen, en was het voorbij met de alle papperigheid. Kssst!
Maar goed, ze wisten het weer allemaal beter. Het moest en zou allemaal Oedipaal, zonder enige mogelijkheid de brassers vol gewoonterecht eens lekker van de troon te stoten. En dan krijg je zo’n X vol gefrustreerde aapjes die dat de hele dag DIGITAAL pogen doen tegen de marketingbureau’s die politici daar inzetten. Het is hemeltergend! Waarom is het duel verdwenen?
U groet,
Martinus Benders
U groet,
Martinus Benders